X
Klager dine brukere over lyden av sin egen stemme? Dette er årsaken.
2017-09-27

Hva er problemet med egen stemme?

Har dine brukere klaget over lyden av sin egen stemme? Dette er årsaken.

Som audiografer forsøker vi å gi høreapparatbrukere en så naturlig lydkvalitet som mulig. Moderne teknologi har forbedret lyden generelt, men alle høreapparatbrukere merker likevel en forandring av hvordan egen stemme høres ut. Faktisk tvinges mange brukere til å godta at de aldri vil bli helt fornøyd med sin egen stemme.

Å identifisere årsaken til problemet med egen stemme er ikke alltid så lett. Hvis problemet løses på feil måte vil mest sannsynlig nytten av høreapparatet reduseres.

Det er to forskjellige grunner til problemet med egen stemme. En av de er okklusjonseffekten – en økning av lydstyrken til brukerens egen stemme på grunn av at ørekanalen tettes helt eller delvis ved tilpassing av høreapparat. Den andre grunnen til problemet med egen stemme kommer fra output-nivået til høreapparatet, som kan gi følelsen av en unaturlig egen stemme.

Har du tenkt på årsaken til dine brukeres problem med egen stemme, og de potensielle ulempene med dagens tilpasningsmetoder? Følg med på vår neste nyhet for mer informasjon.