X
Ni av ti personer med mildt til moderat hørselstap bruker ikke høreapparat enda. En stor gruppe mennesker trenger oppmuntring for å bruke høreapparat.
2018-08-08

Emner

Potensialet for flere høreapparatbrukere er større enn du kanskje tror

Visste du at omtrent ni av ti personer med mildt til moderat hørselstap ikke bruker høreapparat enda? Vi ser på hvorfor mange velger å unngå høreapparat og hvordan vårt banebrytende produkt kan bidra til å endre holdningen til høreapparat.

 

En av seks voksne lider av hørselstap ifølge den siste europeiske statestikk over hørselstap. Ytterligere bruker ni av ti personer med mildt til moderat hørselstap ikke høreapparat enda. Det betyr at det finnes en stor gruppe personer som trenger oppmuntring til å bruke høreapparat og informasjon om fordelene det kan gi dem.

Frykten for å erkjenne et hørselstap

For å nå ut til denne kundegruppen må vi forstå hvorfor de velger å unngå høreapparat. Det er ikke overraskende at en av de største grunnene for å unngå høreapparat kommer av at mange synes det er flaut å gå med høreapparater. Mange mennesker tror høreapparater er store og klossete enheter som sitter bak øret og er veldig synlige. Det er ikke tilfellet med moderne teknologi.

Hørselstap kan ramme alle, og derfor er det viktig at personer som har bruk for høreapparater, kan bruke dem uten betenkelighet, men med selvtillit. I dag er høreapparater så godt som usynlige – og noen er så små at de sitter dypt inne i ørekanalen.

Naturligvis kan små høreapparater minske den negative assosiasjonen som kan være forbundet med høreapparater, så brukeren kan fortsette å leve livet sitt uten at noen bemerker at de bruker høreapparater.

Hva kan et banebrytende design gjøre for dem som lever med hørselstap?

De små i-øret-apparatene kan være en fantastisk måte å “skjule” et hørselstap på, men de kan ikke endre bekymringene og frustrasjonene som høreapparatbrukere kan forbinde med erkjennelsen av at de nå skal bruke høreapparater. Vi er nødt til å grave dypere og ta fatt i denne frustrasjonen for å se nærmere på hvordan de føler, samt hva alle andre tenker om det å bruke høreapparater.

Tenk, hvis man kunne skape et enestående design, som ikke ble assosiert med hørselstap – men i stedet ble forbundet med eleganse som passer til folks selvoppfattelse og livsstil.

Hva ville dette gjøre for dem som lever med hørselstap? Det ville endre deres liv og gjøre det mulig for dem å føle seg helt “normal” uten bekymringer og frustrasjon. De ville følt seg trygg i hverdagen. I stedet for å bruke noe som føles som et medisinsk produkt, kan de stolt bruke en høyteknologisk hørselsløsning som passer til deres stil og personlighet. Det kan gi mer selvtillit og være med på å bryte ned de negative holdningene som er forbundet med hørselstap og bruken av høreapparater.

Hvis du er interessert i å finne ut mer om våre nye banebrytende høreapparater, og hvordan de kan endre brukernes liv, abonner på vårt nyhetsbrev. I løpet av de kommende ukene vil vi presentere noen spennende opplysninger om et “game-changing” produkt, som du ikke bør gå glipp av!