X
Millioner av personer med hørselstap har en større sjanse til å forbli uavhengige av andre personer hvis de begynner å bruke høreapparat.
2018-03-06

Emner

Høreapparater sørger for at hørselshemmede forblir uavhengige av andre personer.

Millioner av personer med hørselstap har en større sjanse til å forbli uavhengige av andre personer hvis de begynner å bruke høreapparat.

Personer med ubehandlet hørselstap har større risiko for å være avhengig av andre personer. Det er advarselen som kommer frem etter at en ny studie om hørselstap ble presentert for lovgiverne i den europeiske union (EU) i Brussel, Belgia den 6. mars 2018.

Mer enn 466 millioner mennesker lever med et ubehandlet hørselstap ifølge World Health Organization (WHO). Av de som kan dra nytte av å bruke høreapparater, er det for eksempel av de som bor i EU kun en tredjedel som faktisk bruker høreapparater. Antall personer med hørselstap vil øke, ikke bare fordi vi lever lengre enn tidligere generasjoner, men også fordi mange av oss er utsatt for kraftig støy i hverdagen. Ubehandlet hørselstap er en byrde på helsekostnader knyttet til hørselstap, samt at det assosieres med medisinske tilstander som depresjon og demens.

Like gode sjanser til å forbli uavhengig av andre personer

En studie gjennomført av nevropsykolog og epidemiolog, Professor Hélène Amieva, viser at personer med hørselstap som bruker høreapparater har like stor sjanse til å forbli uavhengig av andre personer som personer med normal hørsel*. Studien er basert på undersøkelser av 3.777 personer med en alder på 65 år eller eldre, som ble fulgt over en periode på 25 år.

Studiet bekrefter det vi som audiografer forteller våre brukere så ofte som mulig: Ved å bruke høreapparat forbedrer de sin helse og livskvalitet. Signia, som firma, ønsker å hjelpe med å konvertere potensielle brukere til fornøyde høreapparatbrukere, så de kan fortsette å være sosialt aktiv og bevare sin uavhengighet.

Nye Signia høreapparater gir høyere umiddelbar aksept

Vår nyeste høreapparatplattform, Signia Nx med Own Voice Processing (OVP™), gir naturlig egen stemme. Vår unike OVP forbedrer spontanaksepten av egen stemme med 80% for misfornøyde brukere. **

Våre nyeste høreapparater heter Signia Pure Charge&Go Nx og kombinerer naturlig egen stemme med enkel trådløs lading. Pure Charge&Go Nx er svært brukervennlig siden vi har integrert trådløs lading i designet. Den kontaktfrie induksjonsladeren sørger for at det er enkelt å håndtere, og brukeren kan være trygg på at høreapparatene lader slik de skal hver gang. Pure Charge&Go Nx støtter førsteklasses Bluetooth-tilkobling, så brukerne kan nyte streaming av TV, musikk og telefonsamtaler i utmerket kvalitet og med lang streamingkapasitet.

For å øke aksepten av høreapparater og minske risikoen for ubehandlede hørselstap, har Signia mange forskjellige høreapparater som passer til brukernes ulike behov. For mer informasjon om våre Signia Nx høreapparater, se www.signia-pro.no

* Death, Depression, Disability, and Dementia Associated with Self-reported Hearing Problems: A 25-Year Study, by Hélène Amieva, PhD, Camille Ouvrard, PhD, Céline Meillon, MSc, Laetitia Rullier, PhD, and Jean-François Dartigues, MD, PhD, was The Journal of Gerontology in January 2018 (J Gerontol A Biol Sci Med Sci, 2018, Vol. 00, No. 00, 1–7)

** 2017 “OVP Study” conducted at University of Northern Colorado examining the effect of Own Voice Processing on spontaneous acceptance after first fit of hearing aids. Further details: www.signia-pro.com/ovp-study.